HILDEGARDINO ZDRAVLJENJE DUŠE (PSIHOTERAPIJA)

Resnična psihoterapija je posvečena resnici, ki edina lahko pozdravi bolezen.

Predstojnika Hildegardine klinike

Predstojnika klinike, Veronika in Uroš Plantan, sta mednarodno priznana vrhunska strokovnjaka za zdravljenje po načelih tradicionalne evropske medicine.

Velikokrat naju na predavanjih vprašajo ali obstajajo psihične bolezni. Ja, je najin odgovor, obstajajo in samo psihične. Marsikdo takrat globoko in po tiho z olajšanjem zavzdihne. Nekateri nejeverno le zmajujejo z glavo.

Zbolimo takrat, ko zboli naša duša. No ne ravno čisto tako, zbolijo določene dušne moči, pravzaprav ne zmorejo več opravljati svojih nalog, kot bi jih morale. Bolj ko trpi naša duša in hkrati čutimo nekaj bolečega na telesu, bolj pritiskamo na našo dušo. Iščemo, zahtevamo, preizkušamo izkušnje drugih, a vse zaman.

Izkušnje drugih niso naše izkušnje. Res nam lahko dajo kanček upanja, da je vse mogoče, da tudi sami lahko naredimo tako, si ustvarimo lepše in srečnejše življenje. Pri tem pa pozabljamo, da je naša duša tako edinstvena in tako različna od drugih. Ne moremo ozdraveti skozi izkušnje drugih, ne moremo delati nekaj, kar je pomagalo prijateljici, prijatelju, pisateljem, znanim osebnostim, …

Nima smisla pospravljati ali raziskovati po tujih hišah, da bi doma ustvarili red in blaginjo. Dovolj zgodaj se moramo zavedati, da je nujen globok uvid v svojo dušo, kar pa le malokateri zmorejo. Ko mislimo, da že vse vemo, se velikokrat ponovno poruši svet v nas. To pa zato, ker tako hlepimo po zgodbah o drugih in jih poskušamo vtkati v svoje življenje. Seveda je lažje verjeti kot misliti in delovati skozi lastno voljo.

Zato vam polagava globoko v vašo dušo: očistite svoje polje trnja, plevela, skal in kamnov, naredite zemljo plodno in šele takrat lahko prosite, da se zgodi in res se bo zgodilo. V eni od Hildegardinih vizij ji glas pravi takole: «Kje si bil človek doslej, da nisi očistil svoje njive trnov in skal? Sedaj želiš, da bom tvoj služabnik in ti izpolnjeval želje in prošnje?« Sedaj razumete, zakaj se želje ne izpolnijo, zakaj ni trpljenju konca, zakaj se ponavljajo bolezni.

Hildegardina psihoterapija je edina terapija, ki doseže dušo, zato bolezni lahko pozdravimo, vse. Vodi nas po poti resnice, dobrote in delovanja vseh moči duše v izjemni harmoniji.

Temelji na starodavnem znanju in Hildegardini psihoterapiji, edinstvenemu pristopu k zdravljenju. Vsebuje znanje, s katerim so nekdaj v naši tradiciji zdravili neravnovesja. Kot vemo obstaja le ena bolezen, osnovno neravnovesje, ki sčasoma povzroči različna bolezenska stanja. Zato le s spoznanjem pravega vzroka lahko hodimo v smeri ozdravitve.

Hildegardina psihoterapija vas nauči razmišljati o sebi na povsem nov način. Na ta način spoznate vzrok težav in ugledate resnico, zakaj niste zdravi in tako dobite vedenje kaj narediti, da ozdravite.

Vse  o tečaju je tu.