UPORABA MOXE

SPECIALISTIČNI TEČAJ

VSEBINA

Zaradi velikega zanimanja za uporabo moxe smo pripravili tečaj o osnovni uporabi moxe, ki ga vodi predstojnica ljubljanske Hildegardine klinike Veronika Plantan, z možem soavtorica knjige Starodavna umetnost zdravljenja – tradicionalna evropska medicina.

Moxa se v kitajski medicini uporablja nasploh za dvig energije in odstranjevanje mraza iz telesa ter vetra. Na primer pri Bisindromu – bolečine, ki se selijo po telesu, je vzrok veter, mraz in vlaga. Moxa greje kanale, izboljšuje cirkulacijo krvi. Moxa je odlična za dvig imunskega sistema, kjer jo uporabimo na treh glavnih točkah za dvig energije. Poleg tega tudi razstruplja telo.

Na tečaju se boste med drugim naučili, katere točke so primerne za moxanje pri težavah z želodcem in prebavo (zaprtje, diareja), pri vnetju mehurja in ledvic, urinski inkontinenci, težavah, povezanih z ženskimi organi (menstruacija, neplodnost, menopavza), revmatoidnem artritisu hladnega tipa, raznih mialgijah, atrofijah, bronhitisu in drugih težavah dihalnega sistema, kot je astma, razen pri ekscesni astmi, tinitisu, zelo uporabna je moxa v kombinaciji z ventuzami pri lumbalnih bolečinah, tudi diskus hernii, enurezi, impotenci, za teniški in golfski komolec, zamrznjeno ramo in pri številnih drugih težavah in poškodbah lokomotornega sistema, …

Predstavljen bo tudi osnovni mehanizem nastanka teh težav in njihov vzrok ter s čim so povezani različni glavoboli. Le z razumevanjem vzrokov lahko krenemo po poti ozdravitve.

Naučili se boste prepoznavati sindrome mraza in vetra v telesu ter spoznali posebno toplotno terapijo pri depresiji in stresu.

Izvedeli boste tudi kakšno prehrano tradicionalne medicine priporočajo pri določenih bolezenskih stanjih.

KRAJ

Ljubljana, Hildegardina klinika.


CERTIFIKATI

Vsak udeleženec prejme potrdilo o udeležbi .