Znašli smo se sredi preštevilnih novic, ki vse sejejo nepotreben strah med nas, zaradi novega virusa. Ko smo v čustvenem krču, težko razmišljamo dovolj razumsko, da ne bi zapadli v množično histerijo. Ni preprosto premagati strah, ki se je že zalezel v vsako celico, v našo dušo. Težko damo skrbi na stran, če nas že globoko najedajo in kratijo spanec.

Vendar, treba je premagati miselni kaos in poskrbeti za svoje zdravje.

Vedeti moramo, da je v naravi poskrbljeno za naše zdravje in da so rastline na zemlji, ki delujejo izjemno protivirusno in protibakterijsko. O tem je pisala tudi sv. Hildegarda, seveda z drugimi besedami.

Poglejmo, kakšna so njena priporočila:
Po njenih navodilih je zelo učinkovita mešanica rastlin imenovana pelargonijina mešanica, ki je na prvem mestu sredstvo proti gripi in tudi, ko že zbolimo, omili simptome in pripomore k hitrejšemu okrevanju brez bolezenskih zapletov. O tej mešanici smo širše pisali v prejšnjem pismu.

Kot preventivo Hildegarda priporoča kuro s pelinovim vinom. Pelin (absint) je znan, da ima protimikrobno delovanje, pomembnejše pa je njegovo delovanje na presnovo, prebavo in izločanje žolča. Skrbi za absorpcijo v tankem črevesu, predvsem železa, zato ga so ga že nekoč uporabljali pri slabokrvnosti. Pelin pomaga presnavljati maščobe in ugodno vpliva na srce in ožilje, zato je skoraj nujen pri izčrpanosti. Tudi če se zbujamo ponoči med 2. in 3. uro, po pelin povečal možnosti, da noč prespimo brez zbujanja. Ko bomo s pelinom okrepili jetra in žolčnik, ki sta razlog za tovrstno prebujanje, bomo zmanjšali posledično izbruhe jeze in depresivna stanja. Zelo velikih doz pelina se morajo izogibati nosečnice, ker deluje aboritivno. Pelin je odsvetovan tudi pri močnih krvavitvah (menstruacija).

Energijo in posledično okrepimo imunski sistem po Hildegardi z zelmi, ki so po novem v obliki kapljic imenovane zelena moč, ki vsebujejo komarček, pravi galgant, rman, škržolico, jesenček in bertramko.

Ne smemo pozabiti na tako imenovani hruškov med, ki si ga sami pripravimo oz. skuhamo iz hrušk in mešanice zeli s planinskim štrbcem na čelu. Za ta pripravek pravi Hildegarda, da je dragocenejši od zlata. Počisti z vsem nepotrebnim v črevesju in v celem telesu in je najboljše sredstvo za razstrupljanje.

Povzetek: #hruškov med, #pelargonijina mešanica (Pilogrip), #zelena moč, #pelinovo vino.

Vse izdelke dobite v naši spletni trgovini: https://www.tradicionalna-medicina.si/hildegardini-izdelki…/