HILDEGARDINA POČITNIŠKA LEKARNA: TRPOTČEVO PRŠILO, LANENI GEL IN KOMARČKOVE TABLETKE Z GALGANTOM – . VSI TRIJE IZDELKI: POŠTNINO PODARIMO

Laneni gel je čudovit po sončenju, pri sončnih opeklinah in ostalih opeklinah.
Hildegarda je napisala: „Če nekdo dobi zaradi vročine (ogenj) opekline, močno skuha lanena semena v vodi, precedi in pomoči v to vodo laneno krpo in še toplo položi na opeklino in opeklino bo pozdravilo.“
Tudi danes vemo, da je lan odličen pri opeklinah, ker odstrani ožgano tkivo in skoraj ni brazgotin. Hildegarda lanenih semen ne priporoča notranje. Danes vemo, da lanena semena v črevesju vežejo kalcij ter vitamine nase in s tem slabijo telo. Zato je notranje boljši indijski trpotec, ki nima tega učinka.
Trpotčevo pršilo pri pikih insektov (čebele, ose, komarji, tudi klopi), pajkov, škorpijonov… hitro zmanjša oteklino in bolečino. Celo pri srečanju z meduzo je neverjetno učinkovito. Saj sem na lanskoletnih počitnicah kar sama izkusila učinkovitost trpotca po dvakratnem ožigu meduze. Bolečine sploh ni bilo in tudi oteklina oziroma mehurji so neverjetno splahneli in izginili v zelo kratkem času.

Seveda ne smemo v domači lekarni pozabiti na prebavo, zato nas vedno spremljajo tudi zeliščne tabletke iz komarčka in galganta.
S sabo na počitnice pa vzemite še bel poper in kumino. Hildegardin recept pri driski, ki je na počitnicah pogosta:Umešamo jajce in ga obilno začinimo s poprom in kumino. To spečemo v ponvi in je odlično zdravilo pri prebavnih težavah.