OSNOVNI TEČAJ

 

Na obrazu je zbranih največ informacij o vsakem človeku, ki kažejo osebnost, življenjske izkušnje, prihodnji potencial in zdravstveno stanje vse notranjih organov.

To je novi tečaj v Sloveniji. Gre za starodavno vedenje, podprto z znanstvenimi dognanji in ne gre samo za teorijo, ampak več kot desetletja preizkušanj in dognanj v praksi.

Na obrazu je zapisano popolnoma vse – ali smo čustveni ali nismo čustveni ali so naši organi v zdravi kondiciji in kateri ne ali imamo še dovolj moči, da spremenimo življenje, da bomo srečni, zdravi in uspešni. Na ta način dobimo vedenje, kako lahko izboljšamo odnos doma in z drugimi.

Obraz odseva resnico, kaj se dogaja v notranjosti telesa in v umu, vse kar spreminja in se nato zapiše na obraz. Obraz je torej zunanji odsev duše in odseva čustveni svet iz globine. Z obrazom kažemo svetu kdo smo, kaj smo občutili, kakšno je bilo življenje do sedaj in kaj bomo verjetno čutili v prihodnosti, trend ki ga začrta preteklost. Kaže, kaj smo že naredili in kakšen je potencial za prihodnost. To, kar so nam zapustili naši predniki, slabo in dobro ter morda še neizkoriščene potenciale in talente.

Kdor dela z drugimi terapevtsko, bo s tem znanjem lažje prepoznal čustveno in fizično stanje človeka, torej katera čustva prevladujejo v njegovem življenju in stanje organizma in potencialnih bolezni.

Obraz je okno, s katerim vidimo v dušo te osebe. Razumevanje preteklosti bogati sedanjost in zato lahko bolj pravilno usmerja prihodnost.

Na obrazu se jasno vidi tok življenja, stanje zaloge življenjske energije, ki določa dolžino življenja, vidi se število in čas preizkušenj, ki so nas močno zaznamovala,

Jasno se vidi tudi znake hujših bolezni, ki so se že ali pa se bodo kmalu pojavile. To je bilo močno diagnostično orodje velikanov tradicionalne evropske medicine ter drugih tradicionalnih medicin. Vprašajmo se, kako so nekdaj, pred tisočletji brez tehnologije, ki jo imamo danes (in nam ne pomaga prav dosti pri diagnostiki stanja uma in telesa), vedeli, kakšno je zdravstveno stanje in kaj je najboljše za pot k zdravju.

Ko ugledamo dušo, vidimo, kje se izgublja potencial za srečo, kakšen ali kakšna naj bo bodoča oseba, s katero najlažje živimo v harmoničnem odnosu. Zanimivo je, da je na obrazu začrtano tudi to ali nam bo življenje prineslo veliko premoženja.

Z osvojenim znanjem obrazne diagnostike hitro pridemo do globokega uvida v dušo osebe pred seboj.

Ta tečaj je namenjen tudi za pogled vase in lažjo usmeritev k lepšemu življenju, saj vsi vemo, da je najtežje spoznati sebe. Nenavadno morda, a marsikdo ne ve, katere so njegove odlične lastnosti za določena okolja, kot je na primer delo v skupini, vodenje skupine, …

Tečaj je namenjen vsem za lažje in uspešnejše delo z ljudmi. Gre za to, da vsi želimo živeti v harmoniji z drugimi, a prevečkrat naredimo napako, ker ne vemo, kaj resnično si ta oseba želi.

Ko izbiramo nove zaposlence, je dobro za oba vedeti ali ta oseba boljše deluje v skupini ali boljše kot vodja skupine in nikakor ne bo dobra za skupino, ker ne more spoštovati nadrejenih. Na obrazu vidimo recimo tudi ali je ta oseba nagnjena k finančnim tveganjem.

Tečaj je zasnovan tako, da po korakih spoznavamo poteze obraza. Le tako pridobimo najprej temelje, nato pa sistematičen pogled k najbolj pomembnim značilnostim in nato še podrobnosti. S takim načinom učenja lahko čez čas hitro spoznamo, s kakšno osebo smo v družbi. Drugačen način učenja nas ne more pripraviti na hitro in pravilno sestavljanje cele slike. Na obrazu je izjemno število informacij in le takrat, ko jih pravilno sestavimo v celoto, se pokaže resnična slika.

 Diagnostika obraza je mnogo bolj natančna in točna kot večurni testi osebnosti.

VSEBINA

Prepoznavali bomo:

 • zdravstveno stanje
 • prepoznavanje osebnosti – značaj
 • zmožnost sodelovanja in dela v skupini
 • potreba po varnosti in rednih dohodkih (pomeni zanesljiv delavec)
 • tip osebe, ki mu podzavestno zaupajo kupci
 • vztrajnost (bo oseba dokončala naloge)
 • močna volja
 • nagnjenost h karieri, vodje
 • zmožnosti osebe, neodkriti potenciali,
 • način odločanja (po instinktu in čustvih, intelektualno, praktično usmerjeni)
 • pogajalske sposobnosti (diplomati, uravnovešen temperament, prepričljivost)
 • neodločnost v poslovnem okolju
 • kako oseba obvladuje stres
 • nagnjenost k finančnim in drugim tveganjem
 • nagnjenost k uživaštvu in ležernosti
 • osebnostna privlačnost
 • delovanje osebe v prihodnosti
 • pogosta čustvena stanja (strah, žalost, jeza, bes, pretirane skrbi, depresija – večina jih zanika, vendar obraz nikoli ne laže, zato jih izkušenemu bralcu obraza ne morejo skriti), ……

 

KRAJ
Ljubljana.

O AVTORJIH IN IZVAJALCIH

Izobraževalni program Šole tradicionalne evropske medicine – ta tečaj je del tega – vsebuje znanja, ki so se tisočletja uporabljala na evropskem področju. To so skoraj pozabljena znanja, ki so že zdavnaj izginila iz programa šolskega sistema in naše tradicije zdravljenja.

Avtorja sta po dveh desetletjih študija starodavne umetnosti zdravljenja, starodavnih tekstov o zdravljenju, nastanku vsega, zakonitosti življenja, odkrivanju zastrtega, pozabljenega in z desetletji izkušenj zdravljenja tudi najtežjih bolezenskih stanj, postala avtoriteti za zdravljenje, kot so ga poznali pred stoletji. Doslej sta napisala in izdala štiri knjige: Starodavna umetnost zdravljenja – tradicionalna evropska medicina, Hipnoza in hipnoterapija – priročnik za samostojno učenje, Samohipnozapriročnik za samostojno učenje in Medicina svete Hildegarde – temeljno delo za zdravje človeka.

Že njune bogate izkušnje s tisoči dajejo garancijo, da vedno prideta do resničnega vzroka bolezni. Vzrok je ključ do rešitve. Vsi starodavni modreci so učili enako, kaj je resnični vzrok za vse težave, bolezni in bolečine.

Hildegardina psihoterapija, terapija z močmi duše, skoraj tisoč let star način iskanja resnice, vedno vodi do vzroka bolezni, ki domuje v duši (psiha, grško duša) in k rešitvi. Gre za povsem drugačen način, kot ga poznamo danes, ko smo tudi po sto srečanjih, po več letih še vedno na začetku. S Hildegardino psihoterapijo ne iščemo travm, saj je vse, preteklost in prihodnost, v sedanjosti.

Moč rastlin, fitoterapija tradicionalne evropske medicine, je vedno imela pomembno vlogo pri zdravljenju. Načela homeopatije je uporabljala že Hildegarda pred skoraj tisoč leti, kar je poudarjal tudi Paracelsus. Oba sta uporabljala obe načeli, enako z enakim in enako z nasprotnim.

Ravno zato je celosten sistem, ki so ga poznali starodavni in sta ga predstojnika osnovala za uporabo za sedanji čas, vedno učinkovit in tak je še danes, če ga uporabimo tako kot nekdaj. Zato je starodavna umetnost zdravljenja tako edinstvena. Tako lahko razumemo njeno moč in zakaj je bila človeštvu položena v zibelko. V davnini so to znanje uporabljali, nato se je znanje razpršilo in na srečo sta predstojnika ponovno vzpostavila ta sistem, ki ni več le magija in verovanje v nadnaravne sile. Ponovno je postal popolni sistem zdravljenja, takšen kot je bil že od pradavnine.

Pri zdravljenju svetujeta zdravila, izdelana po starodavnem postopku, natančno tako kot jih je pred 900 leti izdelovala Hildegarda.

Pomemben člen v verigi pomoči bolnemu je gotovo magnetizem, ki sta ga zakonca Plantan ponovno oživila tako kot pred 250 leti F.A. Mesmer in ga dala v 21. stoletje  v popolnoma izvorni in izjemno delujoči obliki zdravljenja. Tako ga tudi učita, ker želita, da se razširi in ohrani v dobro vseh ljudi. Predvsem v prejšnjem stoletju, ko so vzklile razne metode, so vsi iz magnetizma trgali le koščke, ker jim celostno znanje očitno ni bilo dostopno. Tako je med drugim nastala tudi hipnoza, ki pa jo magnetizem v poglobljenosti stanja in učinkovitosti neizmerno prekaša.

Vsa njuna predavanja so izjemno zgoščena in polna informacij, zato polnita dvorane širom po Sloveniji.