PREDSTAVITEV KLINIKE

Hildegardina klinika nosi ime po znameniti Hildegard von Bingen (1098-1171), zdravnici, znanstvenici, glasbenici, predstojnici benediktinskega samostana, ki je imel bolnišnico, učiteljici, filozofinji, tolažnici duše, svetovalki v najhujših stiskah.

Njeno znanje, ki nam ga je zapustila, je neprecenljivo, ker je zdravi vedno, kadar je pravilno uporabljeno.

Hildegardino kliniko sta ustanovila zakonca Plantan, ki sta po dveh desetletjih študija in prakticiranja tradicionalne evropske medicine, starodavne umetnosti zdravljenja, starodavnih tekstov o zdravljenju, nastanku vsega, zakonitosti življenja, odkrivanju zastrtega, pozabljenega in z desetletji izkušenj zdravljenja tudi najtežjih bolezenskih stanj, postala avtoriteti za starodavno umetnost zdravljenja, kot so ga poznali pred stoletji.

Po letih potovanja po svetu, po učenju starodavnih načinov zdravljenja množic, željnih tega znanja, sta se pred letom dni vrnila v za njiju najlepšo deželo, v domovino.

Na Hildegardini kliniki vedno prideta do resničnega vzroka bolezni. Vzrok je ključ do rešitve. Vsi starodavni modreci so učili enako, kaj je resnični vzrok za vse težave, bolezni in bolečine.

Predstojnica Hildegardine klinike na znamenitem Hildegardinem vrtu v Bingnu, v Nemčiji.

Hildegardina psihoterapija, skoraj tisoč let star način iskanja resnice, vedno vodi do vzroka bolezni, ki domuje v duši (psiha, grško duša) in k rešitvi. Gre za povsem drugačen način, kot ga poznamo danes, ko smo tudi po sto srečanjih, po več letih še vedno na začetku. S Hildegardino psihoterapijo, psihogenezo ne iščemo travm, saj je vse, preteklost in prihodnost, v sedanjosti.

Moč rastlin, fitoterapija, je vedno imela pomembno vlogo pri zdravljenju. Načela homeopatije je uporabljala že Hildegarda pred skoraj tisoč leti, kar je poudarjal tudi Paracelsus. Oba sta uporabljala obe načeli, enako z enakim in enako z nasprotnim. V duši je vzrok vseh bolezni. Ko zboli duša, zbolita um in telo.

Doslej sta napisala in izdala tri knjige: Starodavna umetnost zdravljenja – tradicionalna evropska medicina,  Hipnoza in hipnoterapija – priročnik za samostojno učenje in Samohipnoza – priročnik za samostojno učenje. Vse knjige so rezultat njunih dolgoletnih izkušenj.