FITOTERAPIJA TRADICIONALNE EVROPSKE MEDICINE

JUNIJ IN JULIJ 2020

Trije tečaji

1. Hildegardine rastline – torek, 30. junija, od 17:30 do 20:30
2. Močne rastline za močne ženske – torek, 7. julija, od 17:30 do 20:30
3. Močne rastline za močne moške – torek, 17. julija, od 17:30 do 20:30

Izberete lahko enega, dva ali vse tri. Cena enega tečaja je 45 EUR, cena dveh tečajev je 85 EUR in cena treh tečajev je 120 EUR. Vsi tečaji bodo v Ljubljani.

OPIS TEČAJEV

  1. HILDEGARDINE RASTLINE

Spoznajte Hildegardine najpomembnejše zdravilne rastline – za vse iskalce starodavnega znanja smo pripravili kratko poletno delavnico, ki bo v Ljubljani.

Modrost svete Hildegarde o uporabi rastlin je tako vseobsegajoča, blizu človeku in mogočna pot do zdravja. Hildegardina navodila in recepti pri uporabi zdravilnih rastlin, kamnov in hrane so pogosto zelo drugačna, kot smo jih vajeni. Ko spoznamo njeno medicino, spoznamo, da deluje. Najpomembnejše je vedenje, da je zdravilo v naravi in ga nikjer drugje ne moremo najti.

Delavnica je zelo praktično usmerjena in črpa vedenje iz originalnih Hildegardinih zapisov. Avtorja sta prav od tu in iz lastnih izkušenj napisala knjigo Medicina svete Hildegarde, ki je namenjena sleherniku za preživetje v sedanjosti in prihodnosti.

Na tečaju boste izvedeli tudi, kako so nekoč vedeli, katera rastlina je za določeno bolezen, ne da bi jo preizkušali.

  1. MOČNE RASTLINE ZA MOČNE ŽENSKE

Ženska gre skozi drugačna obdobja od moških. Pri tem ji pri večjih spremembah in ženskih težavah, kot je na primer neplodnost, nosečnost, čas po porodu, neredna, boleča, izostala menstruacija, menopavza, vnetje mehurja, ledvic…lahko rastline bistveno pomagajo.

Tečaj je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela. Obravnavane rastline si boste lahko tudi ogledali in občutili. Spoznavali bomo rastline in njihove moči. Veliko pozornost bomo namenili kontraindikacijam rastlin, to pomeni, katere rastline na primer niso primerne za nosečnice…

  1. MOČNE RASTLINE ZA MOČNE MOŠKE

Moški še posebej dandanes doživljajo težave, ki jih lahko rešijo tudi z uporabo rastlin. Težave z erekcijo, nasploh s spolnostjo so stalnica pri vse več mlajših moških, kar je zaskrbljujoče. Povečana prostata, vnetje in rak prostate je prav tako v porastu.

Na tej delavnici bomo poleg izjemno učinkovitih rastlin, ki jih imenujemo tudi afrodiziaki, pogledali še čustveni vidik, zakaj imajo moški takšne težave.

 

Avtorja in predavatelja na tečajih Veronika in mag. Uroš Plantan sta med drugim izkušena strokovnjaka s področja starodavne in sodobne fitoterapije.

 

 

 

Na fotografiji je vodnjak na znamenitem Hildegardinem vrtu v Bingnu