Uporaba moxe

Tečaj bo v nedeljo, 20.10.2019 od 10h do 15h.

Kraj: Hildegardina klinika, Ljubljana, TPC Murgle, 1. nadstropje

Cena: 150,00 EUR.

Prijava in informacije: 064 23 55 11.

Vsebina je del Šole TEM.

 

Velikokrat se zasledi v raznih medijih, da posamezniki priporočajo uporabo moxe brez vedenja o njeni uporabi.

Moxa se v kitajski medicini uporablja nasploh za dvig energije in odstranjevanje mraza iz telesa ter vetra. Na primer pri Bisindromu – bolečine, ki se selijo po telesu, je vzrok veter, mraz in vlaga. Moxa greje kanale, izboljšuje cirkulacijo krvi. Moxa je odlična za dvig imunskega sistema, kjer jo uporabimo na treh glavnih točkah za dvig energije. Poleg tega tudi razstruplja telo.

Uporablja se v treh stadijih: blago, srednje in močno ogrevanje točk, uporabimo pa jo lahko tudi valovito na del telesa. Močna moxa ni priporočljiva pri ljudeh slabotne konstitucije. Je pa zelo dobra pri atrofijah, kjer prežene mraz.

Ne uporabljamo je na čutilih, spolnih organih, velikih krvnih žilah in obrazu. Na obrazu jo uporabimo le v redkih primerih kot je nevralgija trigeminusa, pareza facialis. Vedno je treba vedeti, če je v telesu res mraz. Lahko sicer človek kaže znake vročine na zunaj, rdeča lica, glasno govori, se poti v mirovanju, vendar gre za lažno vročino.

Moxo med drugim uporabljamo pri raznih nevralgijah, pri težavah z menstruacijo, prehladnih stanjih, inkontinenci, impotenci, kroničnih driskah, astmi (previdno, v lažji obliki), lumboišialgiji, tinitisu, kožnih težavah, diabetesu, glavobolih, artritisu hladnega tipa,… Pri herpes zoster uporabimo moxo okrog in okrog dvakrat na dan. Pri težavah s sinusi ponavadi ne uporabljamo moxe na obrazu, ker je vzrok drugje v telesu, zato uporabimo moxo na distalnih točkah, ker sta vzroka za te težave veter in mraz.

Obstajajo pravila pri uporabi moxe: pri terapiji delamo najprej jang dele telesa, nato jin, od zgoraj navzdol, najprej levo nato desno, najprej zunanji nato notranji del. Na jin meridianih se moxa redkeje uporablja.

Upam, da bo ta informacija vsaj malo dobrodošla. Vedeti pa morate, kje boste segrevali in katere točke. Ne morete kar kupiti moxo in greti. Naj vam tisti, ki vam moxo proda, naredi natančno diagnozo in pokaže kje moxajte. Pri otrocih bodite še posebej previdni, med drugim, da ne pride do opeklin ali poslabšanja stanja.

Instant diagnoze kar tako brez resničnega znanja Tradicionalnih medicin lahko naredijo veliko škode. Ni dobro vzeti le en košček iz tako obširnega znanja, ker dolgoročno ne prinese ničesar, če že ne škodi.

Objavil | 2019-09-27T12:27:24+00:00 september 27th, 2019|Uncategorized|Komentarji so izklopljeni za Uporaba moxe