Naslovnica/Uncategorized/Hildegardina psihoterapija – tečaj

Hildegardina psihoterapija – tečaj

Vsi imamo dobre in slabe lastnosti. Hildegarda je zapisala, da je Bog usmiljen in odpusti tistemu, ki se pokesa svojih slabih dejanj. Zato je pomembno, da preteklost, slaba dejanja pustimo za seboj in se ukvarjamo s sedanjostjo in poskušamo biti čim boljši človek – krepimo kreposti, o katerih je pisala Hildegarda. O Hildegardinih tekstih bomo razmišljali in meditirali ob njeni glasbi in slikah njenih vizij.

To je resnična in edina prava duhovna rast, ki vodi k lepšemu in bolj zdravemu življenju, saj prihaja od izvora, od Boga. Hildegardi je narekoval Bog, zato noben človek, ki hodi po tej poti, ne sme niti za trenutek podvomiti v edino pravo pot.

Zato, ker je ta pot tako čudovita, sva začutila, da morava to vedenje predati vsem, ki iščejo pot do sebe, do svetega v sebi in želijo slabo zapustiti za seboj.

V Hildegardini modrosti in vedenju o življenju, duhovnosti in zdravju najdemo nasvete o zdravi prehrani, naravnih zdravilih, uporabnih močeh rastlin, živali in kamnov, o božjih naravnih zakonih in nastanku sveta.

Najpomembnejši steber v njenem zdravljenju je zdravje duše. Moč duše je zelo pomembna pri zdravljenju bolezni, kar se pogosto pozablja. Navajeni smo zdraviti telo, vzrok v duši pa ostaja nespremenjen. Krepitev dobrih lastnosti ali kreposti je pot do zdravja in srečnega ter harmoničnega življenja. To je prava psihoterapija (psiha – grško duša), ki resnično deluje, kar potrjuje najina dolgoletna praksa. Ne ukvarjamo se s preteklostjo, pač pa rešujemo sedanjost in na ta način spreminjamo prihodnost.

Tečaj se začne v torek, 10. aprila 2018 v Ljubljani ob 17. uri. Skupno bo pet srečanj, vedno od 17. do 20. ure. Urnik in vse o tečaju najdete tu!

Objavil | 2018-03-26T19:36:22+00:00 marec 20th, 2018|Uncategorized|Komentarji so izklopljeni za Hildegardina psihoterapija – tečaj