Naslovnica/Šola TEM
Šola TEM 2019-12-29T15:47:21+00:00

ŠOLA TRADICIONALNE EVROPSKE MEDICINE®

Vrhunsko in celostno znanje za zdravje človeka, zgodnje prepoznavanje bolezenskega stanja in naravno lajšanje bolečin in
zdravljenje bolezni

Izobraževalni program Šola tradicionalne evropske medicine® (odslej Šola TEM) vsebuje znanja, ki so se tisočletja uporabljala na evropskem področju. To so skoraj pozabljena znanja, ki so že zdavnaj izginila iz programa šolskega sistema in naše tradicije zdravljenja. Ostali so le še majhni delčki znanja, s katerimi so nekdaj naše babice pozdravile rane naše duše in telesa.

Šola traja 15 mesecev, od septembra 2019 do januarja 2021. Predavanja in praktična znanja so enkrat mesečno, tako da ima vsakdo dovolj časa, da znanje temeljito preizkusi in osvoji tudi v praksi. Poleg tega bodo občasni neobvezni, izven študijski seminarji, ki se bodo začeli predvidoma novembra 2019. Šola se začne v soboto, 21.  septembra 2019 v Ljubljani. Potekala bo v soboto od 10h do 16h, v nedeljo od 10h do 15h.

To je vrhunsko znanje, ki ga ni moč dobiti iz knjig, pač pa le po desetletjih prakticiranja, preizkušanja in nenehnega učenja. Predstojnika Hildegardine klinike, zakonca Plantan, avtorja uspešnih knjig, s skoraj tridesetletnimi izkušnjami na tem področju, sta vrhunska poznavalca starodavne umetnosti zdravljenja, tradicionalnih metod in v kratkem času predata udeležencem poleg globokega znanja tudi svoje bogate izkušnje, kar ve vsak, ki je že bil na njunem izobraževanju.

Tradicionalna evropska medicina opiše temeljne vzroke za nastanek bolezni, opiše povezave, napove razvoj bolezni, najprej pa z diagnostiko ugotovi pravi vzrok stanja. Le s poznavanjem pravih vzrokov in procesov se lahko osredotočimo na vzrok bolezni in ne izgubljamo dragocenega časa za iskanje in prevečkrat brezplodno preizkušanje raznih metod, ki morda sem ter tja prinesejo ublažitev simptomov, vendar človeka ne približajo ozdravljenju. To starodavno znanje je v Šoli TEM prepleteno s sodobno medicino.

Kot pravi velikan evropske tradicije zdravljenja Paracelsus nas nič in nihče ne more pozdraviti, če naš notranji zdravnik ne zmore več opravljati svojega dela. Pol tisočletja kasneje je pronicljivi Marc Lappe povedal to drugače: »Telo nadzira in pozdravi infekcijo, ne kemikalije. Brez odpornosti so droge brez pomena

Tradicionalna evropska medicina uporablja duši in telesu nenasilne metode ter besede, ki nagovarjajo dušo. Vemo, takrat, ko trpi duša, zboli telo. Ta starodavna umetnost zdravljenja se je razvijala povsod po svetu v vseh časih in je imela različne oblike, temelji pa so povsod enaki. Naj bo to sumerska, staroegipčanska medicina, tibetanska, kitajska, evropska, .. vedno nagovarja notranje moči duše in pomaga s podobnim pristopom.

V naši evropski tradiciji je bilo mnogo izjemnih zdravnic in zdravnikov, ki niso bili le to, bili so izjemni poznavalci življenja, Narave ter nenehni raziskovalci resnice in njene lepote. Mnogo let je bilo potrebno, da sva avtorja zbrala vse to znanje in ga skozi dolgoletne izkušnje s pazljivim opazovanjem sestavila v celovito in uporabno znanje.

Tradicionalna evropska medicina ima tri temelje.

Prvi temelj je tradicionalna diagnostika, ki s pretanjenim opazovanjem pove, kaj je resnični vzrok stanja. To je znanje, ki je oplemeniteno z bogatimi, več desetletnimi izkušnjami avtorjev, raziskovalcev in predavateljev, predstojnikov Hildegardine klinike.

Drugi temelj je poznavanje vzrokov nastanka bolezni in procesov, ki vodijo v različna stanja bolezni in bolečine. To je starodavni model tradicionalne umetnosti zdravljenja, ki pove, kako nastanejo bolezni in kako lahko pozdravimo njihove korenine, torej, kako pravilno pomagamo notranjemu zdravniku.

Tretji temelj je izbira pravih tradicionalnih (naravnih) zdravil in metod za iskanje poti do ponovnega ravnovesja ter lajšanje bolečin. To so moduli Hildegardina in Paracelsusova medicina (Hildegardina božja lekarna), Hildegardina psihoterapija, Hildegardine kapljice za krepitev kreposti, Uporaba moxe, Uporaba ventuz, Fitoterapija TEM s tremi podpoglavji Hildegardine in Paracelsusove rastlinske moči, Močne rastline za močne ženske, Močne rastline za močne moške in modul Bachovi cvetovi.

Za ugotovitev vzroka bolezni, zdravljenje in ozdravitev ne rabimo zapletenih instrumentov. Potrebujemo celosten pogled na življenje in globok vpogled v človeka, da ugledamo resnico, zakaj je zbolel in védenje, kaj narediti, da ga usmerimo proti svetlemu.

Neobvezne izven študijske vsebine so zbrane v seminarjih Dornova terapija, Zdravilna hipnoza – uvod, Hildegardina psihoterapija – globinski seminar, Samomasaža, masaža dojenčka in energijske vaje. Dodani bodo še drugi.

Program Šola starodavne umetnosti zdravljenja – tradicionalna evropska medicina sestavljata dva letnika in dodatne izven študijske vsebine. Vsakomur bomo dali dovolj znanja za samostojno delo po zaključenih dveh letnikih, ki so obvezni za certifikat in licenco. Dodatne, specialistične vsebine so namenjene tistim, ki bodo želeli pridobljeno znanje še dodatno poglobiti.

NAČIN ŠTUDIJA
Po vsakem modulu boste dobili predpisane študijske obveznosti, s katerimi boste utrdili teoretično znanje ali povezali teoretično in praktično znanje. Le na tak način se osvojeno znanje dvigne na umetnost diagnostike in zdravljenja.

ŠTUDIJSKO GRADIVO
Doslej je izšlo gradivo:
Starodavna umetnost zdravljenja – tradicionalna evropska medicina
Hipnoza in hipnoterapija – priročnik za samostojno učenje
Samohipnozapriročnik za samostojno učenje
Medicina svete Hildegarde – temeljno delo za zdravje človeka

V pripravi je še dodatno gradivo, ki bo izšlo v času šolanja. Pri določenih vsebinah prejmete študijsko gradivo. Tiskano gradivo ni vključeno v šolnino.

ŠTUDIJSKE OBVEZNOSTI
Obveznosti so:
– 90% prisotnost na izobraževanju, kar slušatelj/ka na koncu letnika prikaže s podpisi v indeksu (pri tem se ne šteje prisotnost na izvenštudijskih vsebinah),
– izdelane vse predpisane študijske naloge (po vsakem modulu, skupaj 15) do konca vsakega letnika.

ČAS
Šola traja 15 mesecev, od septembra 2019 do januarja 2021, julija in avgusta ni Šole – počitnice.

Predavanja in praktična znanja so enkrat mesečno, tako da ima vsakdo dovolj časa, da znanje temeljito preizkusi in osvoji tudi v praksi. Poleg tega bodo občasni neobvezni, izven študijski seminarji, ki se bodo začeli predvidoma novembra 2019.

Prvi modul bo 21. (sobota) in 22. (nedelja) septembra 2019.

URNIK – sobota: 10.00 – 16.00, nedelja: 10.00 – 15.00
1. 21. – 22. 9. 2019
2. 19. – 20.10.
3. 23. – 24. 11.
4.   7. –   8. 12.
5. 18. – 19. 1. 2020
6. 15. – 16. 2.
7. 21. – 22. 3.
8. 18. – 19. 4.
9. 16. – 17. 5.
10. 6. –   7. 6.

SEMINARJI, SPECIALISTIČNI MODULI – CENA ZA NEVPISANE SLUŠATELJE
Dornova terapija
– 345 EUR,
Zdravilna hipnoza – osnove – 345 EUR,
Signatura rastlin – 345 EUR,
Samomasaža, masaža dojenčkov in energijske vaje – 345 EUR.

Za redno vpisane slušatelje Šole je cena enega specialističnega dvodnevnega seminarja 140 EUR.

VPIS
Vpis traja od 1. 6 do 15. 9. 2019, oz. do zapolnitve mest.

VPISNICA: VPIS

Vpišete se lahko:
1. po telefonu – tel. št. je 064 23 55 11,
2. nam pišete na e-naslov: info@tradicionalna-medicina.si (zadeva Vpis), pošljemo vam predračun za vpisnino.

Za vse informacije lahko kličete na 064 23 55 11 v času uradnih ur (10h – 16h). Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja o Šoli TEM. Lahko se po predhodnem dogovoru tudi osebno oglasite pri nas.

VPISNI POGOJI
Od vsakega slušatelja se pričakuje radovednost, veselje in voljo do učenja novih znanj, raziskovalno žilico in resnost pri izpolnjevanju študijskih in finančnih obveznosti. Dosedanja izobrazba za učenje starodavne umetnosti zdravljenja ni predpisana. Pridržujemo si pravico odkloniti vpis brez pojasnila.

Naše osnovno načelo je, da naj vsaka slušateljka, slušatelj za delo uporabi celotno znanje in ne le en košček, kot je danes praksa pri nas in tudi po svetu. Na tak način je nemogoče pravilno nagovoriti »notranjega zdravnika«, zato rezultatov ni in jih tudi ne more biti. Zato je mogoč le vpis v celotno Šolo, ne pa le v izbrane vsebine.

Kdor ni slušatelj Šole TEM, lahko izbira le med seminarji, izven študijskimi vsebinami v predmetniku, ki imajo oznako od D (od 1 do 7).

Vpis je veljaven s prejemom vaše vpisnice in prejemom zneska v višini 170,00 EUR na naš TRR. Do začetka Šole TEM plačate še ostali znesek, odvisno od tega, za kakšne plačilne pogoje se boste odločili.

CENA
2550,00 EUR – 15 modulov po 170,00 EUR;
65,00 EUR končni preizkus znanja po koncu šolanja.

Specialistični moduli niso všteti v ceno Šole TEM in se plačajo posebej. Cena je za nevpisane slušatelje pripisana pri posameznem modulu.

PLAČILNI POGOJI
Vsa plačila se izvedejo na TRR: SI56 6100 0002 1255 181. Reference ni, zato vpišite 99. Mesto v šoli imate rezervirano s plačilom prijavnine v višini 170 EUR. Prijavnina je všteta v ceno Šole in pomeni plačilo zadnjega modula. Ne prijavnine ne šolnine ne vračamo, razen v izjemnih primerih (višja sila). Pred nakazilom preverite ali so še prosta mesta za to izobraževanje in na uradni spletni strani Šole še enkrat natančno preberite ali so morda nastale kakšne spremembe.

Pridržujemo si pravico sprememb.

Želimo, da se znanje razširi, zato smo za vas pripravili različne ugodne plačilne pogoje, ki jih izberete gleda na vaše zmožnosti.

Šolnino lahko plačate:
1. celoten znesek Šole TEM do začetka šolanja, pri tem imate 10% popust, kar znaša 2.295 EUR z vpisnino vred;

2. v dveh obrokih, in sicer deset modulov do začetka prvega letnika in 5 modulov do začetka drugega letnika (začne se septembra 2020). Pri tem imate 7% popust, kar znaša 1.581 EUR z vpisnino vred – za prvi letnik in 790,50 EUR za drugi letnik;

3. v treh obrokih, vsak obrok pokrije pet modulov, pri čemer imate 5% popusta, kar znaša 807,50 EUR za vsak obrok;

4. omogočamo tudi sprotno plačilo modulov, ki se plačajo pred vsakim vikendom modula. Prijavnina je všteta v ceno Šole in pomeni plačilo zadnjega modula. Pred začetkom Šole TEM se v tem primeru plača 340 EUR, prijavnina in prvi obrok, oboje po 170 EUR.

KRAJ ŠOLE TRADICIONALNE EVROPSKE MEDICINE
Ljubljana.

CERTIFIKATI
Program Šole TEM sestavljata dva letnika, prvi bo v sezoni 2019/2020 in drugi v sezoni 2020/2021.

Po izpolnitvi vseh študijskih obveznosti vseh modulov lahko prijavi na končni preizkus znanja (pisno in ustno). Po uspešno opravljenem preizkusu znanja kandidat/ka prejme naziv CERTIFICIRAN/A IN LICENCIRAN/A SVETOVALKA/SVETOVALEC TRADICIONALNE EVROPSKE MEDICINE.

Te nazive se podeljuje na posebni slovesnosti, odprti za javnost.

O AVTORJIH IN IZVAJALCIH: Veronika Plantan, mag. Uroš Plantan in Vesna Žagar
Zakonca Plantan, predstojnika Hildegardine klinike sta po skoraj treh desetletjih študija starodavne umetnosti zdravljenja, starodavnih tekstov o vzrokih in zdravljenju bolezni, nastanku vsega, zakonitosti življenja, odkrivanju zastrtega, pozabljenega in z desetletji izkušenj na tem področju, postala avtoriteti za tradicionalna znanja. Njuno kliniko obiskujejo že iz mnogih evropskih držav, ker se je njen sloves razširil daleč naokrog.

Doslej sta napisala in izdala več knjig: Starodavna umetnost zdravljenja – tradicionalna evropska medicina, Hipnoza in hipnoterapija – priročnik za samostojno učenje, Samohipnozapriročnik za samostojno učenje, Medicina svete Hildegarde – temeljno delo za zdravje človeka.

Njune bogate izkušnje s tisoči so jamstvo, da vedno prideta do resničnega vzroka bolezni. Vzrok je ključ do rešitve. Vsi starodavni modreci so učili enako, kaj je resnični vzrok za vse težave, bolezni in bolečine.

Zakonca Plantan osebo pred seboj sistematično in analitično korak za korakom »odpeljeta« do ogledala resnice, kamor si vsi tako zelo želimo in hkrati neskončno bojimo. Stoječi pred resnico vemo, da obstaja le še ena pot, to je pot, ki vodi k spremembi. Zdaj ni več vprašanje, kaj storiti, ostaja samo še eno vprašanje: kdaj!

Ravno zato je celosten sistem, ki so ga poznali starodavni in sta ga zakonca Plantan osnovala za uporabo za sedanji čas, vedno učinkovit in tak je še danes, če ga uporabimo tako kot nekdaj. Zato je starodavna umetnost iskanja vzrokov tako edinstvena. Tako lahko razumemo njeno moč in zakaj je bila človeštvu položena v zibelko. V preteklosti so velikani tradicionalne evropske medicine to uporabljali, nato se je znanje razpršilo in na srečo sta zakonca Plantan ponovno vzpostavila ta sistem, ki ni več le magija in verovanje v nadnaravne sile. Ponovno je postal popolni sistem, takšen kot je bil že od pradavnine.

Pri zdravljenju svetujeta tudi zdravila, izdelana po starodavnih receptih, natančno tako kot jih je pred 900 leti svetovala Hildegarda in kasneje svetoval Paracelsus in mnogi drugi.

 

Vsi moduli so osnova tradicionalne evropske medicine in hkrati podlaga za osebno rast. Vsebujejo temelje starodavne umetnosti zdravljenja. S poglabljanjem v modrosti naših prednikov se začne spreminjati naš pogled na življenje. Ti so vedeli mnogo več o silah, ki premikajo svet in omogočajo življenje. Čeprav danes vemo mnogo več o zgradbi živih bitij, kot so vedeli nekdaj, so takrat vedeli mnogo več o energiji, katere namen je organizacija življenja in katere vidna manifestacija je fizično telo. Ta energija vodi in ohranja življenje. Bolj ko začenjamo razumeti jezik starodavnih, bolj raste naše spoštovanje do njihove modrosti. Bolj ko razumemo njihove ideje, bolj raste naše razumevanje življenja in sebe. Bolj, ko se približujemo resnici, bolj čutimo, kaj v življenju je resnično pomembno za nas in šele takrat se lahko zavemo in otresemo vseh iluzij. Izbira poti, ki vodi k resnici pa nikakor ni lahka, ker zahteva dovolj močno spoštovanje in ljubezen do sebe.

 

OPISI MODULOV

HILDEGARDINA PSIHOTERAPIJA

Za vas, ki iščete in čakate že celo življenje, sedaj ste našli. Morda ste ob pogledu na prve črke za trenutek občutili veselje vaše duše. Ko boste prebrali do konca, boste vedeli, da je ta tečaj bil poslan od višjega naravnost v vaše srce. Sedaj stopate do modrosti, do resnice, ki vam omogočata srečo. Ker vi ste modrost, le spoznati jo morate z učenjem in razmišljanjem.

Veliko ljudi omaga razočaranih na poti iskanja duhovnosti in osebne rasti, ker razen obljub o napredku ni ostalo nič. Marsikdo zaradi tega pade v depresijo ali druga čustvena stanja. Zato imamo za vas terapijo, ki ne obljublja čudežev, ker teh ni. Je le nepoznavanje zakonov narave. In sedaj jih imate priložnost spoznati.
Če ste nekje globoko v sebi začutili željo po lepšem, potem vaša duša želi, da se podate na novo pot učenja in dojemanja vsega. Vsi si želimo srečno, zdravo, bogato življenje in tudi vi – vse to si zaslužite, ker tako želi Bog. Tudi z materialnimi dobrinami ni nič narobe, kajti mi živimo v materialnem svetu. To ni osebna rast, to ni duhovnost, to je učenje in pot do modrosti, do vedenja, do vere. Vera je vedenje, je modrost. Ni slepo zaupanje, sledenje. In naučili vas bomo vedenja. Zdaj razumete, kdaj lahko z vero premaknete goro in zakaj vam tega doslej ni uspelo. Vera je le ena od kreposti, o katerih je sv. Hildegarda pisala. Pot do lepšega je v spoznavanju sebe in v razvijanju kreposti, vaših dobrih lastnosti in to je psihoterapija, terapija duše v prevodu. Naučili vas bomo, kaj je duša, kje je duša, spoznali boste njene moči in kako se izraža. Mnogi danes govorijo o duši in zdravljenju, ne poznajo pa niti osnovne zgradbe duše.

VSEBINA

Etika duše

Struktura duše

Moči duše

Geneza

Enost

Polarnosti

Od kod bolezen

Duša in telo

Kako nastanejo čustva

Čustva in bolezni ter povezave

Kaj je duh v telesu in njegovo delovanje

Razvijanje osebnih vrlin pri sebi

Razumevanje moči duše za uspešno psihoterapijo

Hildegardine slike, ki predstavljajo njene vizije in prikazujejo različna področja o stvaritvi vsega – človeka in vesolja

Meditacija ob Hildegardinih slikah

Meditacija za spoznavanje svojega duha in duše

Modul je namenjen spoznavanju temeljev človekovega obstoja in vsega, kar ga obdaja. Uvod v genezo, nastanek vsega, je pogoj za razumevanje duše, duha in telesa in medsebojnega delovanja duh-duša-telo. Učenje vodi v razumevanje enosti in nastanka polarnosti, ki je vzrok za bolezni in jo najdemo tudi v duši. Tudi dušne moči poznajo polarnosti. Vse našteto je del temelja Hildegardine psihoterapije.

Dober terapevt zmore pogled v sočlovekovo dušo in zato je potrebno tudi vedenje o nastanku čustev in njihovih povezav s fizičnimi boleznimi.


ZDRAVILNA HIPNOZA

Predstojnik Hildegardine klinike, mag. Uroš Plantan, se je kot ustanovitelj in začetnik prave terapevtske hipnoze v Sloveniji v svoji dolgoletni praksi srečeval z množico raznovrstnih težav. Kako uspešna je bila hipnoterapija, pričajo še vedno številna pisma zahvale, ki prihajajo še po mnogih letih. V hipnozi gremo do svojih virov, ki jih je Paracelsus imenoval notranji alkimist in jih pravilno uporabimo.

S hipnozo lahko pridemo do največjih globin notranjega uma, notranjega vesolja, lahko vplivamo na osrednji živčni sistem, na avtonomni živčni sistem, organe, imunski sistem, nevroendokrilni sistem, telesne bolečine, .. Zdravilna hipnoza je v veščih rokah izjemno močno orodje pri ugotavljanju podzavestnih procesov, vzorcev, želja, samopodobe, sproščanja, hitrega pomnjenja in hitrega priklica, .. zdravljenja notranje bolečine, .. popolne sprostitve uma-telesa, ..

Hipnoza je okno v notranje vesolje, v svojo globino, okno vase. Čudovito darilo narave je, saj lahko skozi to okno pogledamo globoko vase in vidimo kaj povzroča naše bolečine, kaj nam pogosto barva nebo temno sivo, zakaj v našem dnevu ni ljubezni, čemu toliko strahu povsod okrog, od kod sila, ki nas želi raztrgati.

S hipnozo odpremo vrata do svoje tišine, globine. Je orodje za poslušanje sebe, za odkrivanje, raziskovanje, iskanje vzrokov sedanjih neravnovesij in zdravljenje. Znaki neravnovesja, ki jih čutimo kot neizmerno žalost, stalno ali pogosto ponavljajočo se bolečino ali karkoli, kar nam pogosta barva nebo temno sivo, so rezultat podzavestnega mehanizma.

Besede, sprejete v podzavesti osebe, ne zdravijo. Zdravilna moč je v notranjem umu, ki s svojo modrostjo in znanjem ter svojimi viri energije zna, tako kot radoveden, igriv otrok, sprejeti, raziskati in razviti ključne ideje terapevta zdravilne hipnoze.

Znanje zdravilne hipnoze je odlična podlaga za nadaljnje učenje magnetizma!

 

UPORABA VENTUZ

Po skoraj dveh desetletjih dela z ventuzami ugotavljamo, da še vedno premalo ljudi pozna to metodo in njeno učinkovitost pri odpravljanju mnogih bolečin. V vratu, ramenih, v hrbtu, hrbtenici, pri mravljinčenju v rokah in nogah …

Zato je sedaj pred vami tečaj, kjer se boste naučili osnov te metode in jo boste lahko takoj uporabili v praksi.  Nekateri za odpravo bolečin, drugi morda zgolj za kozmetične namene.

Metoda Cuping ali ventuze se uporablja pri lokalnem zastoju, za odstranjevanje mraza in vlage ter ekscesnega sindroma zaradi zastoja v glavnem janga (zastoj je eksces), izboljša cirkulacijo krvi, zmanjšuje znojenje, čisti zavest in zmanjšuje bolečine. Uporabljamo jo tudi pri bolečinah v želodcu, revmatizmu, bruhanju, diareji, kašlju, astmi. Zelo učinkovita je pri bolečinah v mišicah ramenskega obroča, pri bolečinah v vratu, išialgijah in lumboišialgijah. Uporabljamo jo tudi pri kožnih težavah.

Zelo učinkovito z ventuzami sprostimo napete mišice. Ima mnogo močnejši in hitrejši učinek kot masaža. Hkrati je izvrstno dopolnilo k masaži pri odpravljanju bolečin.

Z ventuzami izjemno učinkovito razstrupimo telo, ker povečajo pretok krvi, strupe spravijo bližje k površini kože, da se lažje izločijo. In ne smemo pozabiti, da so ventuze odlična terapija pri gubah in celulitu. Uporabimo jih lahko tudi na obrazu.

Obstajata dva načina uporabe, stacionarni, tako da ventuze postavimo na določene točke na telesu in drseče ventuze, ko z njimi drsimo po določenem predelu.

Nekoč so uporabljali steklene, porcelanske in bambusove kozarčke in s pomočjo toplote povzročili podtlak. Danes imamo na voljo  plastične ventuze in s pomočjo črpalke ustvarimo podtlak.

Na tečaju se boste naučili uporabo predvsem drsečih ventuz. To metodo lahko uporabite kot dopolnilo pri svojem delu na primer pri masažah, lahko zase ali svoje bližnje in tudi kot je že omenjeno za kozmetične namene.

Velikokrat ventuze uporabljamo v kombinaciji z moxo in lahko jih uporabimo v posameznih primerih, ko masaža lahko poslabša bolečine.

 

INTENZIVNI TEČAJ UPORABE MOXE

Moxa se v kitajski medicini uporablja nasploh za dvig energije in odstranjevanje mraza iz telesa ter vetra. Na primer pri Bisindromu – bolečine, ki se selijo po telesu, je vzrok veter, mraz in vlaga. Moxa greje kanale, izboljšuje cirkulacijo krvi. Moxa je odlična za dvig imunskega sistema, kjer jo uporabimo na treh glavnih točkah za dvig energije. Poleg tega tudi razstruplja telo.

Na tečaju se boste med drugim naučili, katere točke so primerne za moxanje pri težavah z želodcem in prebavo (zaprtje, diareja), pri vnetju mehurja in ledvic, urinski inkontinenci, težavah, povezanih z ženskimi organi (menstruacija, neplodnost, menopavza), revmatoidnem artritisu hladnega tipa, raznih mialgijah, atrofijah, bronhitisu in drugih težavah dihalnega sistema, kot je astma, razen pri ekscesni astmi, tinitisu, zelo uporabna je moxa v kombinaciji z ventuzami pri lumbalnih bolečinah, tudi diskus hernii, enurezi, impotenci, za teniški in golfski komolec, zamrznjeno ramo in pri številnih drugih težavah in poškodbah lokomotornega sistema, …

Predstavljen bo tudi osnovni mehanizem nastanka teh težav in njihov vzrok ter s čim so povezani različni glavoboli. Le z razumevanjem vzrokov lahko krenemo po poti ozdravitve.

Naučili se boste prepoznavati sindrome mraza in vetra v telesu ter spoznali posebno toplotno terapijo pri depresiji in stresu.

Izvedeli boste tudi kakšno prehrano tradicionalne medicine priporočajo pri določenih bolezenskih stanjih.

DIAGNOSTIKA URINA

V davnini so znali poiskati natančno, kje v telesu je neravnovesje, težava in to brez laboratorijev in aparatur.

Diagnostika urina je starodavna metoda, ki jo uporabljajo vse tradicionalne medicine.

Sveta Hildegarda, Hildegard von Bingen (Hildegardina medicina) je napisala  popolno diagnostiko urina, po barvi, teksturi, usedlinah, mehurčkih, vonju. S to diagnostiko lahko natančno določimo kaj se dogaja v telesu. Sveta Hildegarda je natančno opisala urin bolnega človeka, ki bo ozdravel in urin bolnega, ki bo kmalu umrl.

Te umetnosti se lahko naučite in uporabite zase, za svoje bližnje ali pa kot dopolnilno znanje pri svojem delu.

To je novi tečaj, prvič v Sloveniji. Gre za starodavno vedenje in ne gre samo za teorijo, ampak več kot desetletje preizkušanj in dognanj v praksi.

Kdor dela z drugimi terapevtsko, bo s tem znanjem lažje prepoznal fizično stanje človeka, torej stanje organizma.


VSEBINA
Teoretični del (čas, barva, tekstura, usedline, vonj)
Praktični del – tudi diagnostika urina udeležencev

FITOTERAPIJA TRADICIONALNE EVROPSKE MEDICINE

TA MODUL VSEBUJE TRI TEME:
1. Hildegardine in Paracelsusove rastline
2. Močne rastline za močne ženske
3. Afrodiziaki – močne rastline za močne moške

OPIS TEČAJEV

  1. HILDEGARDINE IN PARACELSUSOVE RASTLINE

Spoznali boste rastlinsko terapijo pri zdravljenju bolezni sv. Hildegarde in tudi modrost Paracelsusa. Hildegardini recepti so edinstveni, kot je edinstveno vse, kar je napisala.

Tečaj je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela. Obravnavane rastline si boste lahko tudi ogledali in občutili. Spoznavali bomo rastline in njihove moči in pripravljali zdravila, spoznali bomo tudi rastlinske antibiotike, antiviralike in antimikotike.

VSEBINA
– zdravilne moči rastlin,
– Hildegardine in Paracelsusove rastline,
– bakterije ter sodobna znanost rastlin,
– znaki rastlin,
– kratki napotki za izdelavo rastlinskih zdravil,
– ruderalne zdravilne rastline,
– učenje čutenja rastlin,
– Hildegardine rastline za posamezne organe in bolezni (srce, jetra, želodec, ledvice, pljuča, kožne bolezni, arterioskleroza, črevesje, revma, ženska obolenja, prostata, živci, imunski sistem, vnetja, rane,…),
– Paracelsusovi recepti za posamezne težave,
– priprava rastlinskih zdravil (napitek iz vina z rastlinami ali tinkturo, ki jo boste na tečaju pripravili, odnesete s sabo),
– ogled in spoznavanje rastlin v naravi.

  1. MOČNE RASTLINE ZA MOČNE ŽENSKE

Ženska gre skozi drugačna obdobja od moških. Pri tem ji pri večjih spremembah in ženskih težavah, kot je na primer neplodnost, frigidnost, nosečnost, čas po porodu, neredna čišča, boleča čišča, mena lahko rastline bistveno pomagajo.

Tečaj je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela. Obravnavane rastline si boste lahko tudi ogledali in občutili. Spoznavali bomo rastline in njihove moči in pripravljali zdravila, spoznali bomo tudi katere rastline niso primerne za nosečnico.

VSEBINA
– zdravilne moči rastlin ter sodobna znanost rastlin,
– kratki napotki za izdelavo rastlinskih zdravil,
– učenje čutenja rastlin,
– Hildegardine rastline za posamezne organe in bolezni (jetra, ženska obolenja),
– Culpeperjeve rastline za ženske,
– priprava rastlinskih zdravil (napitek iz vina z rastlinami ali tinkturo, ki jo boste na tečaju pripravili, odnesete s sabo),
– ogled in spoznavanje rastlin v naravi.

 

3. AFRODIZIAKI – MOČNE RASLINE ZA MOČNE MOŠKE

»Moč moškega semena določa spol, globina ljubezni ter količina strasti določata, kakšen je otrok. V najslabšem primeru, ko je moško seme šibko in ni ljubezni med staršema, bo na svet prišla zagrenjena hči«, je zapisala sveta Hildegard, Hildegard von Bingen.

Spolni nagon je pri vseh živih bitjih zapisan v najglobljih prostorih življenja in je osnova vsakega za preživetje, nadaljevanje vrste. Zato je to mogočna sila, ki nas vodi v življenju.

Zakaj je dandanes tako veliko spolne nemoči v moških in popolne hladnosti v ženskah? V najini praksi srečujeva vse mlajše, ki so, še preden so dobro stopili v svet odraslosti, spolno nemočni, impotentni in popolnoma hladne ženske, ki ne čutijo nobene sle in le čakajo, da moški opravi svoje. Mlade ženske že v zgodnjih dvajsetih, celo že v najstniških letih izgubljajo menstruacijo ali pa se vmesni čas podaljšuje na dva, tri, tudi štiri mesece. Čez leta takšni pari spijo v ločenih spalnicah in spolnost ni več del njihovega običajnega življenja. Življenje se ohladi in mraz zaklene srce.

Čeprav je spolni nagon izjemno močan, izginja iz sodobnega vsakdana. Zakaj je pri ljudeh vse manj spolnih stikov, kar predvsem pri moških povzroči hude posledice? Impotenca, nezmožnost spolnega stika, povsem uniči samopodobo in v tej osebi razvije črne misli, ki sčasoma zastrupijo vse življenjsko veselje.

VSEBINA
vzroki za spolno šibkejšo moč ali nemoč pri moških,
– mehanski afrodiziaki,
– erotični afrodiziaki,
– kratki napotki za izdelavo rastlinskih zdravil,
– Hildegardine rastline za prostato in organe, ki podpirajo spolno moč,
– ogled in spoznavanje rastlin v naravi.