Naslovnica/Programi klinike – HIŠA ZDRAVJA IN MODROSTI SVETE HILDEGARDE
Programi klinike – HIŠA ZDRAVJA IN MODROSTI SVETE HILDEGARDE 2018-10-11T09:58:27+00:00

HILDEGARDINA KLINIKA – HIŠA ZDRAVJA IN MODROSTI SVETE HILDEGARDE

HILDEGARDINA SVETA MEDICINA

HILDEGARDINA BOŽJA LEKARNA

HILDEGARDINA PSIHOTERAPIJA

 

Hiša nosi ime po znameniti Hildegard von Bingen, zdravnici, znanstvenici, arhitektki, glasbenici, učiteljici, teologinji, predstojnici benediktinskega samostana, ki je imel bolnišnico, filozofinji, tolažnici duše, svetovalki v najhujših stiskah, svetnici in učiteljici Cerkve.

Programi

 1. Izobraževanje (magnetizem,diagnostika obraza, moxa, ventuze, Hildergardina psihoterapija, ..)
 2. Individualno svetovanje, celostna diagnostika (obraz, urin, utrip, uhljI, čustva)
 3. Diagnostika obraza
 4. Srečanja Zveze prijateljev svete Hildegarde
 5. Tečaji (zdravilna hrana, rastline, priprava Hildegardinih zdravil, ..)
 6. Redna tedenska srečanja za vse, ki jih navdušuje modrost sv. Hildegarde
 7. Proti bolečinam z ventuzami in moxo
 8. Skupinske seanse z magnetizmom
 9. Skupina za pomoč s psihoterapijo po načelih sv. Hildegarde

Hišo zdravja in modrosti svete Hildegarde sta ustanovila zakonca Plantan, ki sta po dveh desetletjih študija in prakticiranja tradicionalne evropske medicine, starodavne umetnosti zdravljenja, starodavnih tekstov o zdravljenju, nastanku vsega, zakonitosti življenja, odkrivanju zastrtega, pozabljenega in z desetletji izkušenj svetovanja tudi pri najtežjih bolezenskih stanj, postala mednarodno priznana vrhunska strokovnjaka za diagnostiko po načelih tradicionalne evropske medicine, še posebej Hildegardine medicine.

Želite spoznati svoja napačna prepričanja, želite srečno, zdravo, bogato življenje – vse to si zaslužite, ker tako želi Bog. Tudi z materialnimi dobrinami ni nič narobe, kajti mi živimo v materialnem svetu. To ni osebna rast, to ni duhovnost, to je učenje in pot do modrosti, do vedenja, do vere. Vera je vedenje, je modrost. Ni slepo zaupanje, sledenje. Zdaj razumete, kdaj lahko z vero premaknete goro in zakaj vam tega doslej ni uspelo. Vera je le ena od kreposti, o katerih je sv. Hildegarda pisala. Pot do lepšega je v spoznavanju sebe in v razvijanju kreposti. Na tej poti vas bova podpirala, vam odstirala skrivnosti, da boste končno stopili na pot, ki je za vas najboljša in katero ste si že dolgo izbrali, le da je bila doslej zastrta z meglico nevedenja in nezaupanja.

Pri nas vas podpiramo in svetujemo kako ohranjati zdravje tako, kot je svetovala sveta Hildegarda.

Pri nas lahko dobite vsa, po originalnih receptih iz 12. stoletja narejene izdelke.

Naročite se lahko tudi na celostno diagnostiko po starodavnih metodah, kjer ugotovimo stanje telesa in duše in skupaj začrtamo vašo novo pot. K temu prvemu obisku smo dodali brezplačno eno seanso z magnetizmom in dobili boste tudi prehranski načrt po načelih sv. Hildegarde.

Delujemo po Hildegardinih zlatih načelih zdravja:

 1. najprej Narava
 2. Ora, Lege et Labora
 3. Redno razstrupljanje (ventuze, moxa, savna, hruškov med, ..)
 4. Disciplina
 5. Zdravilna hrana

Center magnetizma

Ste bili kdaj razočarani, da alternativna metoda ni delovala pri vas. Potem še ne veste za magnetizem iz katerega so razni mojstri izpeljali nešteto novodobnih metod, ki imajo eno veliko pomanjkljivost: zaradi neznanja in nedostopnosti do starih spisov so si izmislili metode z zvenečimi imeni, ki so le košček iz mogočnega magnetizma.

Tudi hipnoza je nastala tako, ker Anglež Braid ni razumel magnetizma in globokega stanja med seanso. Mislil je, da pacienti spijo in metodo poimenoval hipnoza po grški boginji spanja Hypnosis. Torej je magnetizem potoval naprej okrnjen. In še nekaj zelo pomembnega je treba vedeti: magnetizem je ponovno obuditev izpred tisočletij doživel v 18. stoletju na stari celini, v Evropi in ne v Ameriki, od koder prihajajo vse te silne zdravilske metode, ki so iztrgane iz celote, magnetizma.

Magnetizem je starodavna metoda in edina, ki zmore telo spet pripeljati v ravnovesje, odpravlja najgloblje blokade in vzroke, ki so pripeljali do bolezni, psihičnih in fizičnih.

Je pa res, da mora tisti, ki izvaja magnetizem, razviti izjemne notranje moči, preseči marsikatero staro prepričanje, razviti izjemno empatijo do soljudi, s katerimi sodeluje v procesu, ker jim le tako lahko uspešno pomaga. In tudi tisti, ki išče pomoč, mora zaupati v magnetizem in magnetizerja.

Hildegardina psihoterapija – terapija z močmi duše

Za vas, ki iščete in čakate že celo življenje, sedaj ste našli. Morda ste ob pogledu na prve črke, za trenutek občutili veselje vaše duše. Ko boste prebrali do konca, boste vedeli, da je ta tečaj bil poslan od višjega naravnost v vaše srce. Sedaj stopate do modrosti, do resnice, ki vam omogočata srečo. Ker vi ste modrost, le spoznati jo morate z učenjem in razmišljanjem.

Veliko ljudi omaga razočaranih na poti iskanja duhovnosti in osebne rasti, ker razen obljub o napredku ni ostalo nič. Marsikdo zaradi tega pade v depresijo ali druga čustvena stanja. Zato imamo za vas terapijo, ki ne obljublja čudežev, ker teh ni. Je le nepoznavanje zakonov narave. In sedaj jih imate priložnost spoznati.

Če ste nekje globoko v sebi začutili željo po lepšem, potem vaša duša želi, da se podate na novo pot učenja in dojemanja vsega. Vsi si želimo srečno, zdravo, bogato življenje in tudi vi – vse to si zaslužite, ker tako želi Bog. Tudi z materialnimi dobrinami ni nič narobe, kajti mi živimo v materialnem svetu. To ni osebna rast, to ni duhovnost, to je učenje in pot do modrosti, do vedenja, do vere. Vera je vedenje, je modrost. Ni slepo zaupanje, sledenje. In naučili vas bomo vedenja. Zdaj razumete, kdaj lahko z vero premaknete goro in zakaj vam tega doslej ni uspelo. Vera je le ena od kreposti, o katerih je sv. Hildegarda pisala. Pot do lepšega je v spoznavanju sebe in v razvijanju kreposti, vaših dobrih lastnosti in to je psihoterapija, terapija duše v prevodu.  Naučili vas bomo, kaj je duša, kje je duša, spoznali boste njene moči in kako se izraža. Kaj duša počne, ko spimo in veliko drugega. Mnogi danes govorijo o duši in zdravljenju, ne poznajo pa niti osnovne zgradbe  duše.

Na tej novi poti vas bova podpirala, vam odstirala skrivnosti, da boste končno stopili na pot, ki je za vas najboljša in katero ste si že dolgo izbrali, le da je bila doslej zastrta z meglico nevedenja in nezaupanja. Le skozi resnico in vero, modrost lahko spremenite svoje življenje.

To je tečaj, to je potovanje. Srečevali se bomo 2x mesečno, v vmesnem času med srečanji boste po navodilih iskali pot do duše z razmišljanji, pisnimi domačimi nalogami. Vse, kar boste razmišljali, boste zapisali. Zase. Zapomnite si – vse je prav, nič ni neumno. Na srečanjih bomo temeljito prevetrili ta razmišljanja.

Prejšnji tečajniki so bili presenečeni nad spremembo pogleda nase in na druge okrog sebe. To čaka tudi vas!

 

Diagnostika stanja

A:

Za diagnozo se pregleda:

Obraz
Jezik
Urin
Pulz
Stanje uhljev
Čustveni vidik

B:

Pri svetovanju se usmeri na:

Čustveni vidik
Zdravilno hrano po priporočilu sv. Hildegarde
Hildegardine izdelke

Pri odstranjevanju bolečin uporabljamo ventuze in gretje. Bolečine v hrbtu, v mišicah, lumbago, lumboiši-algija, bolečine v rami, kolenu, vratu, ramenih, … je moč s tema dvema metodama odpraviti zelo hitro in učinkovito.

C:

Harmonizacija

Magnetiziranje

Z magnetiziranjem ponovno vzpostavimo harmonijo, čustveno in telesno.

Celotno srečanje, ki prvič zajema vse tri korake (A, B in C) traja 2 uri. Pri naslednjih srečanjih uporabljamo samo magnetiziranje.

Cenik

Prvo srečanje – celotna diagnostika – 150 EUR

Prvo srečanje – samo diagnostika obraza – 100 EUR

Naslednja srečanja – 30 EUR

Naročanje

T: 064 23 55 11

E-naslov: klinika@tradicionalna-medicina.si

Naročanje

T: 064 23 55 11

E-naslov: klinika@tradicionalna-medicina.si