Naslovnica/Knjiga TRADICIONALNA EVROPSKA MEDICINA
Knjiga TRADICIONALNA EVROPSKA MEDICINA 2017-11-06T18:28:47+00:00

STARODAVNA UMETNOST ZDRAVLJENJA –
TRADICIONALNA EVROPSKA MEDICINA

V knjigi predstojnika Hildegardine klinike predstavljata model tradicionalne medicine, ki pove, zakaj zbolimo in kako ozdravimo. Prvič so predstavljeni vzroki bolezni, kar nam daje izjemno moč, da življenje vzamemo v svoje roke in udejanimo spremembo v pravo smer, v smeri življenja.

V knjigi avtorja na izviren način prepletata stara, skoraj pozabljena znanja o življenju in v vsakem stavku se zrcali njuna pronicljivost, ker znata odstreti tančice do srži življenja. na nenavaden, svež in presenetljiv način.

Knjiga razkriva starodavna znanja naših prednikov in kot avtorja poudarita nista odkrila nič novega, le skozi dolgoletne izkušnje sta potegnila rdečo nit iz znanj danes povsem prezrtih velikanov umetnosti zdravljenja, Hipokrata, Dioscorida, Celsusa, Galena, Avicene, Hildegarde, Paracelsusa, Mesmerja, Hufelanda, Culpeperja. Knjiga je rezultat njunega dela, raziskovanja, opazovanja in zdravljenja ljudi, še posebej na njuni kliniki, ki sta jo ustanovila v Egiptu. Ne gre torej za teoretični zgodovinski pregled, gre za uporabni priročnik, ki marsikomu utegne rešiti življenje, tako kot je njuno znanje rešilo življenje mnogih.

Kot v knjigi avtorja še posebej poudarita, branje ne bo nikomur naredilo bistvene razlike stanja, nujna so dejanja, le to nas lahko pelje v smeri življenja.

Predstavljen je tudi magnetizem, starodavna metoda zdravljenja, ki se uporablja, glede na ohranjene zapise in izročila vsaj pet tisoč let. Ti viri se sklicujejo na še starejše znanje, zbrano v babilonski in aleksandrijski knjižnici. Magnetizem je prisoten že tisočletja in tudi to znanje je skoraj izginilo. Avtorja ga ponovno vračata v naše življenje.

Sodobni čas nam kaže, da bomo rešitev našli z vrnitvijo k našemu izvoru, k zdravilnim močem narave. Magnetizem lahko primerjamo z ognjem, ki prodre povsod in če uporabimo magnetizem za zdravljenje vsega živega in neživega, ta toplota, ta tok energije pospeši delovanje mišic, živčnega sistema … v telesu vzpostavi ponovni red in harmonijo v vseh tkivih, organih, v vsakem delčku telesa, kot nam sporočajo stari teksti.

Ker ne deluje le na fizični ravni, temveč predvsem na psihični, ga uspešno uporabljamo za zdravljenje vseh  bolezni in težav. Najbolj je pomembno, da odpravi vzrok bolezni. O vzrokih je v tej knjigi veliko napisanega, zato je nujno posebej poudariti, da je magnetizem ravno na tem področju edinstven in zato tako učinkovit, da zmore bolezni pozdraviti pri koreninah.

Magnetizem je bil vgrajen v človeštvo, kot so vgrajene različne moči. Iz tega lahko sklepamo, da ne more biti nekaj novega, kajti z njim ne odpiramo nobene nove lastnosti ali sposobnosti človeka. Magnetizem niti ni nekaj slučajnega, tudi ni iznajdba neke pomembne glave, ker je razvoj organskega in ima svoje korenine v preteklosti, od koder izvira. Magnetizem je po izvoru umetnost zdravljenja stara toliko kot človeštvo. Doktrina magnetizma pa je nova, ker so se skozi zgodovino razpršena dejstva ponovno zbrala in so se lahko združila v teorijo, na kateri je bila osnovana racionalna praksa.

Kot je zapisano v več virih, pri magnetiziranju lahko pride do nenavadnih pojavov, ki magnetiziranim omogočijo nenavadne moči. Tako je v 18. stoletju o magnetizmu zapisal Samuel Taylor Coleridge: «Videl in doživel sem stvari, ki jih vam, če bi mi jih povedali, ne bi verjel. Zato ne pričakujem, da mi boste verjeli vi!«

Velikost A5, 250 strani, barvni tisk, cena: 24,00 EUR + poštnina.

V košarico