Naslovnica/Knjiga SAMOHIPNOZA
Knjiga SAMOHIPNOZA 2017-07-09T07:49:16+00:00

SAMOHIPNOZA

V najnovejši knjigi avtor mag. Uroš Plantan, mojster hipnoze in pionir hipnoterapije pri nas, predstavi sodobno uporabo samohipnoze na tak način, da se je lahko nauči prav vsakdo.

Samohipnoza je najhitrejši način do sebe, do notranjega miru. Sčasoma, pri komu prej, pri marsikomu kasneje, že v nekaj trenutkih pride do popolnega miru. Misli izginejo, ni jih več, nastane neobičajna tišina, ki se razširi po celem telesu. Takrat vstopamo skozi vrata, za katerimi nas čaka izvor notranje moči. To življenjsko moč je Hildegarda imenovala Viriditas. Sedanjost nas sili v pretirano trošenje življenjske moči in nenehne aktivnosti, ki nam prehitro krajšajo življenje. Starodavni so življenje razdelili na tri obdobja. Prvo, otroštvo traja od rojstva do osemnajstega leta. Od takrat do sedemdesetega leta smo mladostniki. Tretje obdobje se začne zatem in ga zaznamuje hitrejše padanje življenjske moči. Dolžina življenja je določena z življenjsko energijo, ki jo dobimo ob rojstvu. Z napačno, prehitro porabo te energije si sami skrajšamo življenje in nevede ter nehote določimo, katere bolezni nas bodo obiskale. Mehanizem je natančno predstavljen v knjigi Starodavna umetnost zdravljenja – tradicionalna evropska medicina (Plantan, Plantan, SDTEM, 2016). Knjiga na enostaven način, korak za korakom, pove, kako učinkovito ustaviti nenehen hrup naših misli, utišati preglasne  življenjske procese in zopet najti pot k globljemu miru.

To, kar se zgodi v hipnozi, se bistveno razlikuje od meditacije, pri kateri si skušamo čim bolj živo zamisliti ali predstavljati na primer, kako hodimo po dišečem in cvetočem travniku ali da letimo po vesolju. To ne gre zlahka in dejansko malo ljudi doseže to stanje. Potrebna so leta vsakodnevnih vadb. Enako velja za avtogeni trening. Pri hipnozi je vse to odveč, ker takrat smo tam, na travniku in si ni treba ničesar predstavljati. Še več, kakršen koli miselni napor nas zgolj oddalji od tega občutenja globokega miru.

V času, ki ga živimo zdaj, se vse močneje oziramo k izvoru. Tam je naša moč, ki nam edina lahko vrne globok mir. Najbolj enostavna pot do tega je hipnoza, ki zna ustaviti nemir, vsepovsod, v umu in telesu. Ko nas objame tišina, ko se v nas naseli globok mir, se začenja spreminjati občutenje življenja. Šele zdaj lahko zaslišimo nežen in zelo vztrajen šepet srca, ki nam govori resnico. Samo resnica ima moč, da nas zavije v plašč miru.

Format A5, 60 strani, cena: 12,50 EUR + poštnina.